A szerelem az életünk egyik legszebb érzése, amely idővel szeretetté vagy elfogadássá alakul át. Az a témakör (és persze sokszor problémakör), amely minden embert érint. Nem véletlen, hogy annyi film és sorozat épül köré, mint például a Szerelem aromája, a Szerelem művészete, a Szerelem és más bajok, de mondhatnék még számtalan példát. Ám felmerül néhány kérdés: Lehet tanulni a szerelmet? Tényleg létezik, vagy illúzió csupán?

A szeretet, a szerelem belőlünk fakad. Belőled és belőlem is. A szeretet az ÉLET. A szeretet a KREATIVITÁS. A szeretet a MINDEN. És igen! A tudatosság útján lehetőséged van még inkább kivirágoztatni az életedben, és megtapasztalni a szerelem valódi mivoltát.

A szerelem lélektana

Csak akkor tudsz szeretetet és szerelmet adni a másik embernek, ha benned is jelen van. Hogyan is szerethetnél valakit, ha önmagadat nem szereted? Hogyan is kapcsolódhatnál lélekben a társadhoz, ha önmagadhoz nem akarsz vagy nem tudsz? Olyan, mintha üres kosárból akarnál adni másoknak. Egyszerűen lehetetlen.

A szeretet önelfogadás és megengedés is. Itt kezdődik. Hiszen akkor tudnak igazán szeretni, ha megengeded azt. Ha nem akadályozod folyton önmagadat és a szerelmedet. Ha megéled a szerelem aromáját, ha megleled önmagadban, és kinyilatkoztatod a világ felé, boldogság szegélyezi majd az utadat.

Miért vagyok ebben ilyen biztos? Azért, mert az energia körbejár, legyen az negatív vagy pozitív. Ugyanígy van a szeretettel is. Ha kedves vagy valakivel, ha szeretetteljes légkört teremtesz, energiát adsz át. Később ez a másik fél talán továbbadja, hiszen jókedve szárnyalni fog. Így tehetjük egymás napját ragyogóvá.

Végül pedig a szeretet vissza fog térni hozzád. Amit adsz, azt kapod vissza akár egy csók, egy ölelés, egy kedves szó, egy bátorító mosoly vagy egy szívből jövő biztatás formájában. Szerintem ez a szerelem lélektana, a szeretet igaz csodája.

A szerelem pszichológiája a kapcsolatokban

Tudod, mit látok a munkám során? Az emberek egy része ahelyett, hogy megélné a szerelem varázsát, falakat emel maga köré. Mert már túl sok volt a csalódás. Túl sokszor kellett szembesülnie azzal, hogy nem fogadják el. Ez neked is ismerős? Akkor olvass tovább!

A kapcsolatoknak 3+1 verzióját különböztethetjük meg egymástól. Vannak, akik napi szinten harcolnak, míg végül eljutnak oda, hogy az egyik fél irányít, a másik a békesség kedvéért megadja magát.

A másik verzió az, hogy a pár kifelé azt mutatja, hogy minden rendben van, de otthon, a négy fal között nem a szeretetet élik. A következő verzió, amikor valaki annyira megunta már a sok csalódást, hogy inkább egyedül él, vagy pedig azonos neműek élnek együtt.

A párok 90%-a CSAK elél egymás mellett. Nem élik a szerelmet.Nem élik a szeretet.  Nem élik a gyönyört.Na, de hol a negyedik verzió? Bizony, bizony! Ez a szerelem igaz, valódi megélése.

Lehet tanulni a szerelmet?

Vannak kapcsolatok, amelyeket a szerelem és a szeretet jellemez. A felek nem próbálják magukra erőltetni a tökéletesség látszatát, egyszerűen csak élik az életüket. A gondok és problémák közepette sem felejtik el, hogy ők mindig itt lesznek egymásnak. Történjék bármi. Szeretettel készülnek a holnapra, szenvedéllyel fekszenek le este, és hálával a szívükben élik meg a pillanatot.

Ők már tudják azt, amit még nagyon kevesen. Ez pedig nem más, mint: egységben élni az egyedüllét szépségével. Egy nagy mester gyönyörűen fogalmazta meg ezt a fajta kapcsolódást. Őt idézem most:

„A két szerelmes olyan, mint egy templom két oszlopa. Ugyanazt a tetőt tartják, de önmagukban állnak. A tető tartása szempontjából együtt vannak, de lényegüket, lényüket tekintve különállók. Legyetek egy templomnak, a szeretet ugyanazon templomának oszlopai, melyek ugyanazt a tetőt tartják, de gyökereitek saját lényetekből eredjenek. Akkor megismeritek az egyedüllét szépségét, tisztaságát, egészségét és egészségességét, és megismeritek az együttlét örömét, táncát és muzsikáját is.”

Így lehet megélni a szerelmet. Tudni szeretni. Tudni elfogadni. Tudni örülni. Tudni hálásnak lenni. Tudni megélni önmagadat és kapcsolódni a párodhoz. Tudni elengedni. Tudni kreatívnak lenni. Tudni, hogy ki vagy egyedül és ki vagy a szerelemben.

Ki vagy, amikor szeretnek…

És amikor szeretsz…

Hogyan tudod ezt megtenni? Hogyan lehet tanulni a szerelmet? Önismerettel! A következő két blokk elolvasása után pontosan fogod látni, mit kell tenned.

Hogyan legyek vonzóbb nő a szerelemben?

De azt is kérdezhetnéd: „Hogyan legyek vonzóbb férfi?” attól függően, hogy férfiként vagy nőként olvasod ezt a cikket. Szerintem a vonzóság egy olyan téma, amiről érdemes beszélni. A 21. század ugyanis némiképp eltorzította ezt a fogalmat.

Nem az számít vonzónak, aki csak külsőleg ad magára. Manapság leginkább ezt lehet látni. Szép haj, szép köröm, szép ruha, szép minden, ám belül… Mi is van belül? Mit is teszel bele a kapcsolatba a lélek szintjén?

Az egészséges férfi és az egészséges női energia az igazán vonzó. Amikor a nő éli az erejét, kedves, támogató, nyitott, rugalmas, és persze amikor a férfi is megéli a stabilitást, biztonságérzetet teremt, óv és véd. Ez az igazán vonzó.

Szóval, ha az érdekel, hogyan tudsz vonzóbbá válni férfiként vagy nőként, és behozni az életedbe a szerelem pikantériáját, azt javaslom, a külsőségek helyett indulj el befelé. Indulj el önmagadba! Azt is mondhatnám, utalva ezzel a legkedveltebb programomra, hogy Ismerd meg önmagad!

A szerelem érdekében indulj el befelé

Én tudok ebben neked segíteni! A NatiMethod teljes módszertana arra épül, hogy egy boldog és kiegyensúlyozott életet élhess nőként és férfiként egyaránt. Elérhetsz bármit, ami a szíved vágya. Az emberek többsége még mindig kételkedik ebben, ám aki nem… aki beleáll a céljaiba, az mindig megvalósítja!

Te melyik csoportba akarsz tartozni? A kételkedőkébe vagy a megvalósítókba? Rajtad áll! Meg tudom mutatni a lehetőségeidet, ám élni csakis te tudsz velük! Íme a legkedveltebb programjaim:

Ismerd meg önmagad! https://natimethod.hu/imo2022/

Nyílj ki nőként https://natimethod.hu/nyilj-ki-nokent-2/

Kattints a linkekre, ha úgy érzed, ideje új lendületet adni az életednek. Vagy épp egy új szerelem lehetőségét!

Kapcsolódó tartalmak

Tudatos karácsony bosszúság és stressz helyett

Tudatos karácsony bosszúság és stressz helyett

Hogyan lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt? Mi az oka egyáltalán a karácsonyi veszekedéseknek? Az ünnepi időszakhoz közeledve egyre gyakrabban merülnek fel ezek a kérdések az emberekben. Látják, mi folyik körülöttük – gondolok itt az intenzív érzelmekre és a...

read more
Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Az emberi szerepek egy különösen fontos téma az önismeretben. Minden ember, aki elindul ezen az úton, idővel felteszi a kérdést: Miért mutatjuk magunkat másnak? Szerepek, énrészek, álarcok, játszmák szövik át életünk területeit. Miért jellemző ez a viselkedésminta? Mi...

read more
Az ego az ellenségünk?

Az ego az ellenségünk?

Manapság mindenki az egóról beszél, jól tudom. Azt halljuk, hogy ez egy rossz dolog és minél hamarabb meg kell szabadulnunk tőle. Így benned is felmerülhet a kérdés: az ego az ellenségünk? Én most egy másik oldalról fogom megközelíteni az ego börtönének kérdését,...

read more