Hogyan találhatom meg a saját életutam?

Hogyan találjam meg a saját utam?

Az elmúlt évek során számtalan ember fordult meg nálam a legkülönbözőbb nehézségekkel. Volt a klienseimnek egy csoportja, akiknek látszólag mindenük megvolt, mégis ott volt a hiányérzet. Egy olyan üresség, egy olyan űr, amit nem tudtak megfogalmazni egészen addig, amig szóba nem került az életút, az életcél megtalálása. Onnantól kezdve érezték, hogy pontosan erre van szükségük. És fel is tették a kérdéseket: „Hogyan találjam meg a saját utam?”, „Honnan tudom, hogy mi a sorsom?

Sokkal több embert érint ez a kérdés, mint hinnéd. Sokkal többen bolyonganak az élet útvesztőjében, mint amit el tudsz képzelni. Talán te is közöttük vagy. Ha magadra ismertél, akkor ez a cikk garantáltan neked szól. Mindenképp olvass tovább, ha úgy érzed, hogy lehetnek benne olyan gondolatok, amikkel találkoznod kell. Arra biztatlak, hogy hallgass az intuíciódra, mert mostantól sokkal fontosabb szerepet szánunk neki, mint eddig.

Létezik életcél?

Az önismeret és az önfejlesztés korát éljük. Mi vagyunk az a generáció, aki már dönthet. A szüleink, a nagyszüleink és a többi ősünk még nem tehette ezt meg. Mi azonban már igen. Élj ezzel a lehetőséggel! Tanulj és fejlődj! A döntés a te kezedben van. A saját életcéloddal kapcsolatban is. Mert igen: létezik.

Minden embernek megvan a saját életútja. Egy sors, egy feladat, amire született. Most talán te is arra gondolsz: „honnan tudhatom, mi az életutam?” A bejegyzés elolvasását követően már tisztább lesz a kép, ugyanakkor az igazi áttörés eléréséhez is kapsz lehetőséget a cikkben. Nem hagylak magadra!

Most ugyanis egy olyan időpillanatot élünk, amelynek hála minden téged támogat. Minden energia adott ahhoz, hogy megtalálhasd az életutad, a küldetésed.

Talán már megjelent benned a vágy, hogy változtatni kellene. Ott tombol az intuíciód, hogy indulj el egy új élet felé. Valami azonban mégis visszatart. Mégsem változik semmi. Miért van ez? Tudnod kell, hogy a cselekvést mindig megelőzi valami: a döntés.

Te mersz dönteni? Mered azt mondani, hogy beleállsz az önismeretbe? Hogy igenis ki fogod deríteni, mi a te életutad és kinek az életét éled? Pontosabban: élted eddig? Tudom, szembesülni nem könnyű, ugyanakkor szükséges ahhoz, hogy új életet építhess magadnak. Mert megteheted!

„Hogyan találjam meg a saját utam?”

Kezdjük az első és legfontosabb dologgal. Ahogy mondani szoktam, két út létezik. Az egyik a racionalitás, a gödrök és a mókuskerékszerűen ismétlődő nehézségek útja. A másik út azonban az intuíció, az ösztönök, a szeretet és a hála útja.

Az élet első felét inkább racionálisan éled. Nemcsak te, hanem mindenki más is. Meg akarod érteni a dolgokat, meg akarsz felelni az elvárásoknak. Próbálsz tökéletesen teljesíteni, és aszerint a minta szerint élsz, amit otthonról hoztál. Főleg akkor van nagy szerepe az elvárásoknak, ha a jó gyerek szerepébe álltál bele.

Aztán… egyszer csak eljutsz abba a stádiumba, hogy meglátod: mit sem ér az egész. Itt a ház, az autó, a család, a férj vagy feleség, de valami mégis hiányzik. Mi ez? Az értékek az életedből. És itt most nem a materiális dolgokra gondolok.

Az érzelmi értékekre. Arra a bizonyosságra, hogy mindezt te érted el, te hoztad létre. A bátorságra és magabiztosságra, hogy bármikor képes vagy helytállni. A jó érzések. Ezek hiányoznak. De mi ezzel a baj? Hogyan lehet ezen változtatni? Mi a boldog élet titka? Tényleg a kezedben a jövőd?

Csak olvass tovább!

Racionalitás vs. intuíció az élet útvesztőjében

A racionális élet során rengetegszer jelennek meg lehetőségek, figyelmeztetések, új utak és megoldások. A sors aranytálcán kínálja ezeket neked. Mutatja, hogy sokkal több van benned, mint amit hiszel magadról. Sokszor mégsem veszel tudomást róla. Miért?

Egyrészt a félelmek és elvárások miatt. Másrészt azért, mert a racionális élet sajátja az a zaj, ami a fejedben van. Az a sok gondolat, félelem, aggódás, elvárás, ami folyton csak pörög és pörög. Csakhogy a félelem útja a régi út. A göröngyös út. Nem vagy képes elhinni magadról, hogy bármit meg tudsz teremteni. Pedig így van!

Most azonban itt van egy újabb lehetőség. A csillagállások, az energiák is ezt támogatják. Szóval, ha te is azt kérdezed, hogy „honnan tudhatom, mi az életutam?”, akkor csak annyit mondok: merd észrevenni! Merd kinyitni a szemed. Merd kitágítani a határaidat. Merd összeszedni az erődet. Merj cselekedni!

„Jó, Nati, de hogyan?” A cikk végén akartam bemutatni neked az új programomat, de most van itt az idő! A Lásd tisztán az életcélod! programon pontosan ezen fogunk dolgozni! Megláthatod, kinek az életét éled, kinek az elvárásait követed, és hogyan hoztad létre racionálisan a jelenedet. Mindent megkapsz ahhoz, hogy bátran el merj indulni. Viszont a döntés a te kezedben van, és a lépéseket neked kell megtenned az igaz életút felé.

Tudj meg többet a programról a linkre kattintva: https://natimethod.hu/lasd-tisztan-az-eletcelod-2/

Szükséges a döntés

Hol tartasz az életben? Becsapod magad? Azt mondogatod, hogy kibírod? Hogy nem is olyan rossz az a munkahely vagy az a párkapcsolat? Meddig akarod még ezt az életet görgetni tovább? Áltatni önmagadat?

Csak nézd meg, hogy az eddigi gondolkodásmódoddal, viselkedéseddel és szokásaiddal milyen sorsot írtál magadnak. Mi lett a végeredmény? Vedd sorra a különböző életterületeket.

Jó érzéssel dolgozol? Munka közben hála van benned? A küldetésedet éled vagy csak a pénzért csinálod?  Az eddigi szokásaid hova juttattak el a párkapcsolatban? Ott van még a szenvedély? Minden reggel az újrakezdés lehetősége? Ott van a bizalom? Ha nem, akkor hova görgessük még tovább ezt? A szüleiddel való kapcsolatban mennyire vagy őszinte? Még mindig visszaugrasz gyerekbe azért, hogy ne sértsd meg őket, hogy megfelelj? Nem mered elmondani, hogy szeretnéd a saját életedet élni? Ezek nagyon fontos kérdések.

A nehéz érzések azt mutatják, hogy a régi, racionális úton sétálsz. Van olyan életterület, ahol már sikerült átlépni az új útra? Ahol inkább a jó érzések vannak jelen és nem a félelem? Ha ott sikerült, mi kell ahhoz, hogy minden életterületeden sikerüljön?

Ne feledd: a változáshoz szükséges a döntés. Enélkül nem fog menni!

Tudatosság nélkül az élet egy útvesztő

Az önismeret legnagyobb útvesztője a túlzott megérteni akarás. Lesz egy pont, amikor rájössz, hogy milyen traumákat értél meg, mi a generációs mintád és kinek az életét éled. Elkezded ezt boncolgatni, racionálisan látni és feldolgozni.

Ezzel nincs is semmi baj. Ha úgy érzed, erre van szükséged, akkor tedd. Ugyanakkor kell, hogy legyen ebben határ. Ha beleragadsz a racionalitásba, akkor minden döntésedhez kelleni fog egy térkép a kezedbe. Mindent fejből akarsz majd kitalálni és létrehozni ugyanúgy, mint eddig. Akkor nem lesz kilépés az ördögi körből.

A racionális életedben mindent te találtál ki, viszont nem jött a boldogság. Miért? Biztosan te is tapasztaltad már azt a jelenséget, amikor: váratlanul megjelenik egy lehetőség, amire gondolkodás nélkül ráugrasz, követve a lelked hangját. Megjelennek a jó érzések, és hirtelen összeáll a teljes kép. Nem azért, mert gondolkodtál, hanem mert követted a megérzéseidet.

Ez az új út. Az intuíció, a tudatosság, a magabiztos önismeret útja.

Az életút felé

Képzelj el egy sast, ami egy szikla tetején áll. Kapaszkodik a sziklába, és nem történik semmi. A világ csúcsán van, a legmagasabb ponton, de egy valami hiányzik: a repülés öröme és gyönyöre. Mi a legrosszabb, ami történhet az elrugaszkodásnál? Nem sikerül, és leesel. De ha tudod, hogy sas vagy és tudsz repülni; ha tudod, hogy tudsz; ha tudod, hogy bármit elérhetsz; ha biztos vagy magadban, akkor elrugaszkodsz.

De amíg arra fókuszálsz, hogy kitaláld az életed, az életutad, fejben vagy és mellőzöd az intuíciódat, akkor csak ugyanazt a sorsod írod magadnak, mint eddig.

Egy fontos dolgot tarts észben. Borítékolom neked, hogy az életút, az életcél nem kitalálható. Nem úgy fogsz ráakadni, hogy te majd kigondolod. Nincs hozzá térkép. Néha el kell rugaszkodni racionalitás nélkül. Néha bátornak kell lenni, és az intuícióra hagyatkozni.

Merj elrugaszkodni, merj döntést hozni, és merd a változást beengedni az életedbe! Úgy érzed, ehhez segítségre van szükséged? A Lásd tisztán az életcélod! programon megkaphatod a szükséges löketet hozzá: https://natimethod.hu/lasd-tisztan-az-eletcelod-2/

Az önismeret útján néha jön a kétségbeesés

Tudod, mit látok a programokon, elvonulásokon? A résztvevők meglátják, hogyan élték eddig az életüket. Minden tisztává válik. Pontosan tudják, hogyan hozták létre a saját jelenüket. Ettől pedig megijednek.

Miért? Mert rájönnek, hogy nem is azt az életet életék, amit szerettek volna. Ez fájdalmas, jól tudom. Ugyanakkor már itt tartanak! Ez hatalmas előrelépés. Ez az a pont, ami után el lehet kezdeni építkezni!

Arra biztatlak, hogy ne ijedj meg a kétségbeeséstől. Nincs vele baj! Engedd be és engedd meg, mert ha megjelenik, az jó! Azt jelenti, hogy már az új felé tartó úton vagy!

Az életcél megtalálása

Összességében elmondható: az életcél akkor fog tudni megjelenni benned, ha csend van a fejedben. A tudatosság útja vezet a kristálytiszta életút felé. Addig, míg agyalsz, míg zaj van a fejedben, hiába jön intuitíven, mit kellene tenned, nem fogod meglátni.

A zaj mindig elveszi a figyelmed.

A tudatosság azt jelenti, hogy képes vagy meglépni azt, amit a szüleid nem mertek. Képes vagy kilépni abból a mintából, amiből ők nem tudtak. Meglátod a párhuzamokat, és talán mindezt sírással dolgozod fel, de rá fogsz jönni: kezedben a jövőd.

Kaptál valamilyen mintát, amin felülemelkedhetsz. Kaptál egy lehetőséget, amelynek köszönhetően visszakapcsolódhatsz az intuíciódhoz. A belső iránytűd mindig mutatja az utat. Nincs olyan útvesztő, amiből ne vezetne ki. Nincs olyan kérdés, amire ne adna választ. Csak engedd el a zajt, a gondolatokat, a racionalitást, és teremtsd meg a csendet!

Az életút program

A Lásd tisztán az életcélod! program segítségével megértheted, mi a valódi különbség a racionális és az intuitív élet között. Megláthatod, hogyan hoztad létre a jelenedet, milyen szokások és minták vezettek idáig.

Megnézzük, milyen embertípus vagy, és mennyire mersz döntés hozni. Fogunk beszélni a célokról, az életútról, aminek köszönhetően kristálytisztává válhat számodra a teljes kép. Dolgozunk azon is, hogy képes legyél dönteni és cselekedni.

A programhoz munkafüzet is jár majd, illetve két csoportos coaching során személyre szabott segítséget is kaphatsz.

Várlak szeretettel a programon: https://natimethod.hu/lasd-tisztan-az-eletcelod-2/

Kapcsolódó tartalmak

Tudatos karácsony bosszúság és stressz helyett

Tudatos karácsony bosszúság és stressz helyett

Hogyan lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt? Mi az oka egyáltalán a karácsonyi veszekedéseknek? Az ünnepi időszakhoz közeledve egyre gyakrabban merülnek fel ezek a kérdések az emberekben. Látják, mi folyik körülöttük – gondolok itt az intenzív érzelmekre és a...

read more
Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Az emberi szerepek egy különösen fontos téma az önismeretben. Minden ember, aki elindul ezen az úton, idővel felteszi a kérdést: Miért mutatjuk magunkat másnak? Szerepek, énrészek, álarcok, játszmák szövik át életünk területeit. Miért jellemző ez a viselkedésminta? Mi...

read more
Az ego az ellenségünk?

Az ego az ellenségünk?

Manapság mindenki az egóról beszél, jól tudom. Azt halljuk, hogy ez egy rossz dolog és minél hamarabb meg kell szabadulnunk tőle. Így benned is felmerülhet a kérdés: az ego az ellenségünk? Én most egy másik oldalról fogom megközelíteni az ego börtönének kérdését,...

read more