Mi állt a kudarcos párkapcsolat hátterében?

Tragédiák feldolgozása, romló párkapcsolat, szürke mindennapok – mi az a pont, amikor érdemes segítséget kérni? Mikor kell szembenézni önmagunkkal és a veszteségekkel? Erre rendkívül nehéz egyértelmű választ adni. Ez a pillanat minden embernél máskor jön el.

A legtöbben érzik, ha valami nincs rendben, és rögtön rálépnek az önismeret útjára. Ám vannak olyanok is, akik megszokták a mókuskereket, a szürkeséget, és ezt tekintik normálisnak. Ha szerencséjük van, találkoznak egy új látásmóddal vagy a tudatossággal, és ennek köszönhetően végül elindulnak a fejlődés felé.

A történet, amit elmesélek, szintén egy ilyen férfiról szól. Nem keresett ő semmit… Nem kereste a tudatosságot…

Érezte ugyan, hogy valami nincs rendben, mégis jól elvolt az életével. Hogyan kötött ki mégis nálam? Nagyon szeretett konferenciákra és előadásokra járni. Az volt a hobbija, hogy ha felütötte a fejét egy új módszer, akkor azt rögtön meg akarta ismerni. Így került az önismereti előadásomra.

Nem sikerült a tragédia feldolgozása…

Miután aznap hazaértem az előadásról, megláttam, hogy érkezett egy megrendelés személyes konzultációra ettől az úriembertől. Hívjuk Andrásnak.

Valójában a barátnőjét szerette volna elhozni hozzám, én azonban azt mondtam neki: ha a lány nem akar eljönni, nem szabad kényszeríteni. Végül ő jött el a lány helyett…

A konzultáció során kiderült, hogy a harminchárom éves férfi nyolcéves korában egy tragédia folytán elvesztette a szüleit. Egy veszekedés következményeképp az édesapja megfojtotta az édesanyját, utána magával is végzett. Nyolcéves korában a fiú eltemette a szüleit. Innentől a nagymamája és a nagypapája nevelte.

Évek óta próbált válaszokat találni a tragédiára. Pszichológustól pszichológushoz jár, és ezért figyelte az új módszereket és technikákat. Meg akarta tudni, miért történt mindez…

Tengernyi rossz párkapcsolat

Mivel a nagyszülei nevelték kiskorától, harminchárom évesen nyugdíjas életet élt. Vagyis átvette a nagymama és a nagypapa életmódját. Korán kelt, mint a nyugdíjasok, utána dolgozott kicsit, sétálgatni járt, spórolgatott, ahogy a mamától és a papáról tanulta. Mindemellett úgy is öltözött, mint egy idős ember.

Ezzel nincs is semmi gond…

Ám a párkapcsolatában bizony voltak problémák az életmódja és a generációs vonala miatt. Először fel kellett tárnunk ezeket, hogy valódi eredményeket érhessünk el. Ezért megkérdeztem tőle:

Miért nem működik a kapcsolat?

Elmesélte, hogy amikor megismerkedik valakivel, mindig elküldi orvoshoz és természetgyógyászhoz, hogy vizsgáltassa ki magát. Ezt persze furcsának találták a partnerek, ám nem csak ez okozta a gondot.

Elvesztette a nőt, számára nem létezett jó párkapcsolat

Mikor átvettük a generációs vonalát, a beszélgetés során eljutottunk ahhoz a naphoz, amikor a tragédia történt, ő annyit mondott: elvesztettem anyut. És abban a pillanatban megláttam! Minden értelmet nyert!

Elvesztette a nőt…

Hiányzik a nő!

Hiányzik az anya!

Így már tisztán látható, mi ismétlődik mindig az életében. Amikor megjelenik egy nő, az agya automatikusan meg akarja menteni. Ezért küldte el őket mindig kivizsgálásra és ezért nyomta el magában a férfiasságát.

Félt a generációs vonalától.

Attól, hogy ő is úgy fog bántani valakit, ahogy az édesapja tette az édesanyjával. Miután tudatosítottam benne ezeket a pontokat, elkezdte meglátni a válaszokat. Ez tette lehetővé, hogy ma már másképp éli az életét.

Tragédiából bimbózó párkapcsolat

András elhatározta, hogy végigjárja a tudatosság útját. A konzultáció után eljött az összes önismereti tanfolyamomra és előadásomra, amelynek köszönhetően egy teljesen más minőségű életet él. Hihetetlenül büszke vagyok rá! Gyönyörű önfejlesztő utat járt be.

Már nem otthonról dolgozik, talált magának egy új munkahelyet, végre kimozdul és azt csinálja, amit szeret. Elkezdett fiatalember módjára öltözködni, férfiként kinyílni, illetve megértette, hogy amit az édesapja csinált, azaz ő döntése volt.

Csakis az övé.

És mivel András már a következő generáció, egy teljesen más személy, nem kell elnyomnia magában az erőszakot, mert nincs is ott! Azzal, hogy tudatosan írta tovább a sorsát, megjelent egy lány is az életében, akivel nagyon boldogok.

Ezek azok az eredmények, amelyekért igenis érdemes elindulni!

Érdemes lehúzni a régi élet előtt a redőnyt!

Remélem, hamarosan te is megtalálod a számításaidat és kitárod szívedet a tudatosság felé. András története tökéletes példája annak, hogy megéri szembenézni önmagunkkal és tragédiáinkkal.

Önismeret, mint választás

Engem az élet kényszerített rá, hogy válasszam az önismeretet és az önfejlesztést. Sok ember van még így ezzel. Azért indulnak el, mert történik egy tragédia vagy egy nehézség, amivel nem tudnak megbirkózni.

Csakhogy miért ne lehetne megelőzni mindezt? Miért ne lehetne szabad választás útján elmerülni a tudatosságban? Minden pillanatban dönthetünk. András is döntött, és te is dönthetsz.

Tarts velem az Ismerd meg önmagad! tanfolyamon, és írj egy új sorsot magadnak! Kattints a linkre, és nézd meg, mikor lesz a következő program: https://natimethod.hu/imo2022/

Kapcsolódó tartalmak

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Az emberi szerepek egy különösen fontos téma az önismeretben. Minden ember, aki elindul ezen az úton, idővel felteszi a kérdést: Miért mutatjuk magunkat másnak? Szerepek, énrészek, álarcok, játszmák szövik át életünk területeit. Miért jellemző ez a viselkedésminta? Mi...

read more
Válás helyett lehet újra boldog a párkapcsolat?

Válás helyett lehet újra boldog a párkapcsolat?

Tudod, mi történik azokkal a párokkal, akik elindulnak a tudatosság útján? A 98%-uk együtt marad. Még akkor is, ha már a válás szélén álltak. A segítségemmel képesek újra megtalálni a szerelmet és a boldogságot önmagukban. Hogyan? Az önismeretnek és a tudatosságnak...

read more