önismereti csoportos online program

Válás helyett lehet újra boldog a párkapcsolat?

Tudod, mi történik azokkal a párokkal, akik elindulnak a tudatosság útján? A 98%-uk együtt marad. Még akkor is, ha már a válás szélén álltak. A segítségemmel képesek újra megtalálni a szerelmet és a boldogságot önmagukban. Hogyan? Az önismeretnek és a tudatosságnak köszönhetően. Ugyanis ez a hosszú távú párkapcsolat titka. Érdekel, hogyan függ össze a kettő, vagyis az önismeret és a párkapcsolat? Ebben a cikkemben erről fogok neked részletesen írni.

Rózsaszín köd a párkapcsolat kezdetén

Kezdjük a legelején. A férfi és a nő találkozik, és egymásba szeretnek.  A rózsaszín köd körülveszi őket, és teljes boldogságban élnek. Aztán mi történik? A jó érzés elkezd alábbhagyni, és felüti a fejét a félelem – megannyi formában.

Ezek talán neked is ismerősek…

„Mi van, ha elhagy?”

„És ha megcsal?”

„Félek, hogy nem vagyok elég jó, és nem fog szeretni…”

A félelmek megjelenése teljesen a feje tetejére állítja a világodat. Elkezdenek irányítani téged, a párkapcsolatodat és az egész életedet is. Mi a lefelé vezető lépcső következő foka? Szerintem pontosan tudod. Jönnek az elvárások, a határok, a feltételek.

A pár elkezdi mutogatni a világnak, hogy ők bizony milyen boldogok. Eközben a háttérben viszont hatalmi harcok folynak teljesen tudattalanul. Ki veszi át az irányítást? Ki lesz az erősebb? Kinek a feltétele fog érvényesülni?

Talán most azt gondolod, hogy ilyen nálatok nem volt… Azt kell mondjam: de, minden bizonnyal volt. Csak ugyanúgy nem láttad meg akkor, ahogy most sem látod. De semmi baj, azért vagy velem, hogy együtt fejlődjünk.

Menjünk is tovább!

Hatalmi viszonyok és rendezésük

Tehát a hatalmi viszonyok… Tudattalanul zajlanak, amíg nem ismered önmagad. A céljuk, hogy megmutassátok egymásnak, ki az erősebb. Kinek az akarata érvényesüljön? Ki változtasson? Ki hasonuljon meg?

Ekkor a kapcsolatban már jelen van a feltétel is (ahogy fentebb említettem). Tehát, pontosan tudod, mit kell tenned ahhoz, hogy a másik szeressen. Ezért a hatalmi harcoknak az a vége, hogy az egyik fél – talán pont te – inkább megfelel az elvárásoknak, és nem harcol tovább.

Itt indul a párkapcsolat drámája.

Amint az egyik partner visszalép, megadja magát, máris átalakul a párkapcsolat dinamikája. Már nem férfi és nő lesznek jelen benne, hanem börtönőr és rab. És tudod… a börtönőr meg a rab között soha nem lesz bensőséges kapcsolódás.

Közömbösség a párkapcsolatban

A másik lehetséges forgatókönyv a hátralépés mellett a közömbösség. Elkezdesz mindent elnyomni magadban. Próbálsz menekülni a rossz érzések elől, viszont ezzel a taktikával a jótól is elzárod magadat.

A közömbösség nemcsak a párkapcsolatodban lesz jelen, hanem az egész életedben is. Átszivárog a munkádra, a vállalkozásodra, az anyaságodra, és tulajdonképpen teljesen bekebelez. A világ hirtelen kiszürkül, te pedig ott állsz a közepén boldogtalanul és enerváltan.

Ide vezet a félelem…

A félelem attól, hogy nem vagy elég jó, vagy hogy talán nem fogsz kelleni másnak. Inkább visszalépsz vagy leszel közömbös, minthogy kiállj magadért és egyenrangúságot teremts tiszta önismeretre, tudatosságra alapozva.

Válás helyett tudatos párkapcsolat

A párkapcsolat lehetne a világ legszebb dolga, mégis nagyon sokan szenvednek benne. Nincs meghittség, nincs szerelem. Esténként a párok már csak lefekszenek egymás mellé az ágyba, de mintha a Föld két külön kontinensén lennének.

Mi kell ahhoz, hogy ez megváltozzon? Mi történik azokkal a párokkal, akik elindulnak a tudatosság és az önismeret útján?

Mielőtt ezt elárulnám, engedj meg nekem egy kis kitérőt.

Őszintén a felelősségvállalásról

Azt érzed, hogy gond van a párkapcsolatodban? Ne arra fókuszálj, hogy megszereld a másikat. Ne azt nézd, hogy ő mit tehetne bele, vagy neki miben kellene változnia. Tedd meg az első lépést te! Csak az próbálja megváltoztatni a másik felet, akiben ott a félelem, hogy szembenézzen önmagával.

És ugye tudod, hová vezet a félelem?

Szerintem ezt már kiveséztük!

Te senkit nem tudsz megváltoztatni, senkit nem kényszeríthetsz erre. Egyedül saját magadban tudod előidézni a változást. Úgyhogy kezdd el! Hiszen a házasságod vagy a párkapcsolatod állapotáért és minőségért te is ugyanúgy felelős vagy, mint a partnered.

Ketten hoztátok létre. Ketten csináltátok

Indulj el, bizonyítsd be magadnak, hogy elég bátor vagy! A legnagyobb fejlődést a legrövidebb idő alatt nőként a Nyílj ki nőként elvonulásommal tudod elérni. Kattints a linkre, és nézd meg, mikor lesz a következő alkalom: https://natimethod.hu/nyilj-ki-nokent-2/ Ezt az elvonulást minden évben csak EGYSZER tartom meg!

Az önismeret teljesen más látásmódot ad

Az önismeretnek köszönhetően képessé válsz felfedezni, milyen félelmekkel élted eddig az életedet. Teljesen más szemüvegen keresztül fogod nézni önmagadat, a párodat és a világot. Megérted, hogy őt is csak a félelmei irányították.

Amint képes leszel megélni a feltétel nélküli szeretetet azáltal, hogy uralod a félelmeidet, ezt a jó, pozitív energiát fogod tudni beletenni a párkapcsolatodba is. Ekkor fog végre igazán a feltétel nélküli szeretet érvényesülni.

A szerelem benned van

Tévhit, hogy a szerelem a párodtól függ. Az is, hogy miatta van, ő „rakta” beléd. Nem… Ezt csak addig látod így, míg tudattalanul éled az életedet. Önismerettel azonban rájössz, hogy a szerelem a te jó érzésed. A boldogság benned van.

Most is. Ebben a pillanatban is.

Csak nem figyelsz rá. Nem tudatosítod, mert tudattalanul éled az életedet. A szerelem soha nem a másiktól jön. Azért voltál képes megélni, mert benned van.

A válás nem lesz megoldás

Miért nem jelent a válás megoldást? Nagyon egyszerű, mindjárt elmagyarázom. Minden ember valamilyen érzelmi világgal éli az életét. Te is. Ezt hívják energiának. Neked is van egy meghatározott energiád.

Amilyen energiával, félelmekkel éled az életedet, ugyanaz fog a partner képében is megjelenni. Nem lehet másképp. Nem tudsz más energiájú embereket bevonzani, csakis hasonlóakat. Vagyis hiába fogsz elválni, a következő férfi az életedben is ugyanolyan lesz.

Lehet, hogy barna hajú szőke helyett, vagy tíz centivel magasabb, mint az exed. Nem a külső tulajdonságokról beszélek, hanem az energiájáról, a félelmeiről. Tehát rövid vagy hosszú idő alatt ugyanoda fogsz eljutni, mint egykori kedveseddel, ha nem változtatsz az energiádon az önismereted mélyítésével.

Szóval két választásod van

1. Tudattalanul végigszaladsz az életeden, és folyton azt keresed, kivel tudnád megélni a boldogságot, vagy…

2. …elindulsz az önismeret útján, rendbe teszed magadat, és felfedezed, hogy a boldogság és a szerelem benned van.

Amint ez megtörténik, jön a feltétel nélküli szeretet, ezt fogod tudni kiadni a világba, és ez tér vissza hozzád is egy partner képében.

Az önismeret a nőiességed megélésében is fontos

A Nyílj ki nőként elvonulás azért különleges, mert a nők szó szerint kibontják szirmaikat. Jó érzésekkel és egy lényegesen új látásmóddal mennek haza. A férjek meg szoktak döbbeni, hogy mi történt a párjukkal… egy teljesen más nő lett!

Olyan, akibe annak idején beleszerettek!

És tudod, mi történik? Végre képesek megélni az egységet, befogadják egymást, álarcok és falak nélkül összekapcsolódnak, majd válás helyett újra szerelembe esnek egymás iránt. Szóval egyetlen kérdés maradt: te mit szeretnél?

Egy aláírással véget vetni mindennek, és megoldani a nehézséget egy rövid időre? Vagy inkább kivenni négy nap szabadságot, és eljönni a Nyílj ki nőként elvonulásra, hogy végre igazán, valódi önmagatokként kapcsolódhassatok egymáshoz, újra igaz szerelemben?

És igen… van, hogy nem lehet megmenteni a kettőtök kapcsolatát. De még egyszer hangsúlyoznom: nem mindegy, hogy a következő partner is olyan lesz-e, mint az exed, vagy végre egy olyan férfi, aki mellett igazán boldog lehetsz.

Kapcsolódó tartalmak

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Emberi szerepek – Miért mutatjuk magunkat másnak?

Az emberi szerepek egy különösen fontos téma az önismeretben. Minden ember, aki elindul ezen az úton, idővel felteszi a kérdést: Miért mutatjuk magunkat másnak? Szerepek, énrészek, álarcok, játszmák szövik át életünk területeit. Miért jellemző ez a viselkedésminta? Mi...

read more
Mi állt a kudarcos párkapcsolat hátterében?

Mi állt a kudarcos párkapcsolat hátterében?

Tragédiák feldolgozása, romló párkapcsolat, szürke mindennapok – mi az a pont, amikor érdemes segítséget kérni? Mikor kell szembenézni önmagunkkal és a veszteségekkel? Erre rendkívül nehéz egyértelmű választ adni. Ez a pillanat minden embernél máskor jön el. A...

read more