önismereti csoportos online tanfolyam

Mit ér a női vezető önismeret nélkül?

Ki merem jelenteni, hogy egy női vezető önismeret nélkül félkarú óriás csupán. Miért mondom ezt? Kedves Női Vezető, ebben a blogbejegyzésben biztosan megkapod a választ erre a kérdésre. Mielőtt belevágsz az olvasásba, szeretném, ha odakészítenél magad mellé egy tükröt. Mire a bejegyzés végére érsz, meg fogod látni, miért van rá szükség.

Most pedig merüljünk el együtt a nőiesség, a tudatosság, a női szerepek és az önfejlesztés női vezetőként témákban. Épp itt az ideje, hogy valaki őszintén, kertelés nélkül, példákkal tűzdelve „beszéljen” neked erről. Ha figyelmesen olvasol, már ez a cikk is több önismereti felismerést adhat.

Női vezetőként elengedhetetlen az önfejlesztés

Valóban a saját utadat járod? Vagy inkább a szüleid vágyát teljesíted? Saját tapasztalatból mondom, hogy ezekre a kérdésekre csak akkor tudsz válaszolni, ha van önismeretedet és tudatosan éled az életedet.

A tudatosság útjára lépve az egyik legnagyobb megdöbbenést az ezzel való szembesülés okozta. Én ugyanis nem a saját utamat jártam, mint női vezető, csupán az édesapám elvárásainak akartam megfelelni. Mikor ez világossá vált számomra, addigra 200 alkalmazottam volt, a cégemnek pedig 30 millió eurós bevétele.

Minden szempontból sikeres voltam.

Egészen addig a pillanatig, amíg el nem veszítettem mindenemet. A cégemet, a házamat, az alkalmazottakat. Először nem teljesen értettem, miért. Aztán megvilágosodtam: nem a saját utamon voltam, nem a saját álmaimat követtem.

Egy női vezető tudatosság nélkül felégeti az energiáit

Úgy is fogalmazhatnék: amíg nem foglalkozol önismerettel, addig csak dobálod ki az energiát az ablakon felesleges dolgokra.

Mit értek ez alatt?

Rengeteg női vezetővel találkozom. Tudod, mit mesélnek? Amit talán te is el tudnál mondani magadról. Azt, hogy a szülei fiúnak várták, de mivel elsőszülöttként lány lett, ezért édesapa maga mellé vette és cégvezetőt csinált belőle. Keményebb nevelést kapott, hogy tovább tudja vinni a családi vállalkozást.

Nem volt szabad választása. Automatikusan osztották rá a „vezető” lapot. Ekkor már eleve egy komplexusból indul a nő vezetőként. Azt élheti meg tudattalanul, hogy nem elég jó a férfiakhoz képest. Hiszen csak azért lett ő a vezető, mert elsőnek született.

Az a női vezető, akiben eleve az a program fut, hogy ő nem elég jó, vajon hogyan tudja jól vezetni a cégét? Rengeteg női vezető szenved ettől a tudatosság nélkül. Ezt kompenzálva kifelé azt mutatják, hogy elég jók. Erre elképesztően sok energia megy el! Csak gondolj bele! Magadra erőltetsz egy teljesen más énképet, mint ami vagy, csak hogy megmutathasd: elég jó vagy.

Önismeret nélkül jó üzletet kötni is nehéz…

Női cégvezetőként évekig játszottam ugyanazokat a játszmákat. Amikor férfi ült velem szemben, a legnagyobb kihívás az volt számomra, hogy legyőzzem. Az önbizalomhiány hajtott, csak akkor még nem láttam. Azt akartam, hogy az én érdekeim, terveim valósuljanak meg, és megmutathassam, elég jó vagyok.

Szerinted ebből az energiából lehet jó üzleteket kötni? Csak gondolkodj el ezen egy kicsit. Bár a válasz elég egyértelmű. Kedves Női Vezető, be kell valljam, hogy emiatt a mentalitás miatt bizony nagyon sokszor nem kötöttem jó üzleteket. Nem volt számomra előnyös. Mert a figyelmem a harcon, a másik fél legyőzésén és azon volt, hogy a saját értékességemet bizonyítsam.

Az önismeret útján elindulva láttam meg, hogy ha hagytam volna a férfi tárgyalópartneremnek a megoldásait érvényesülni, sokkal jobb, számomra előnyösebb üzleteket köthettem volna. Ehelyett kifelé a keménységet és a profizmust próbáltam mutatni (semmi nőiesség nem volt bennem…), és nem engedtem a férfit kibontakozni.

Önismeret nélkül a női vezetők nem látják…

Ismét gondolkodj el ezeken a kérdéseken! Ha nem ismered magadat, hogyan akarsz embereket vezetni? Akkor honnan gondolod, hogy ismersz másokat? Nagyon sok cégben látom azt, hogy a vezetők egyszerűen észre sem veszik, hogy a kollégáik nem jó székben ülnek!

Persze ma már nagyon trendi az, hogy coachok segítségét kérjük a cégen belül. Csakhogy…! Az ilyen felmérések során sokszor bizony kiderül, hogy egyes kollégák nincsenek a helyükön és ezen változtatni kell. Ám ha a cégvezető túl félénk, nem fogja tudni meghozni a szükséges döntéseket.

Erre is hozok egy példát!

Női vezető az önismeret útján

A történetünk épp egy női vezetőről szól. A cége emberek közvetítésével foglalkozik. Megkeresett engem, mint szakembert, hogy nézzük át a vállalkozást a tudatosság és az önismeret szemüvegén át. A cégvezető hölgyről tudni kell, hogy ő már elindult az önismeret útján, és szerette volna az új szemléletet a vállalkozásba is bevinni.

Ő egy csupa szív vezető volt, aki mindenkit megsajnált és kiadta a kezéből az irányítást az igazgatóinak. Ez már a ló túloldala, hölgyeim! Tehát elmentem, megcsináltam a felmérést és kiderült, hogy bizony a kollégák 80%-át el kellett volna engednie.

Ugyanis abszolút nem jó helyen voltak, nem jól válogatták össze őket, a motiváció sem volt a helyén. Elmondtam neki, hogy ez így mindenképp be fog dőlni. Ő ettől megijedt, és elkezdte bizonygatni, hogy majd megoldják. Tudom, ez óriási sokk volt neki. Viszont két hónap múlva csörgött a telefonom, és elmondta, hogy igazam lett.

A cég bedőlt.

Női vezetőként elég erősnek kell lenni a tudatossághoz

A női vezetés és az önismeret akkor működik, ha a nő lélekben erős. Itt nem a férfierőre és a keménységre gondolok. Sokkal inkább arra a merészségre, hogy képes visszalépni kettőt azért, hogy később többet léphessen előre!

Az önismeret útján járva meg fogod látni, mennyire más így az élet. Természetes, hogy be akarod hozni a tudatosságot a munkahelyre is. De tudnod kell, hogy nem mindenki áll készen az önfejlesztő útra. Őket el kell majd engedni. Ezt jelenti a visszalépés.

Viszont olyan emberekkel tudod majd feltölteni a cégedet, akik a helyükön lesznek és előrevisznek. Ám ezeket döntések előzik meg. Merész döntések.

A cégvezető hölgy a tudatosság útján meghatározta az értékrendjét, és újra elkezdte feltölteni a céget. Bízom benne, hogy pár hónapon belül egy sokkal sikeresebb cég élén állhat majd, mint tudatos női vezető.

Az önismeret egy hihetetlen nagy kihívás, ám nagy változásokat is tud hozni az életben.

Női vezetőként is ott vannak a női szerepek

Sok szerepben kell helytállnunk nőként. Viszont tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be… Cégtulajdonosként vagy cégvezetőként sokkal több időt töltünk munkával, mint a családunkkal, a gyermekeinkkel.

Emiatt a lelkiismeret-furdalás napi szinten ott van. Ha a családoddal vagy, akkor azért, mert a cégben kellene lenned, ha meg dolgozol, akkor azért, mert a férjeddel, a gyerekekkel kellene lenned. Csakhogy a lelkiismeret-furdalás egy negatív érzés. A folyamatos jelenléte olyan, mintha minden nap mérget innál.

Mit lehet tenni?

A tudatosságnak és az önismeretnek köszönhetően meglátod: különböző szerepeid vannak. Gyönyörűen meg tudod tanulni, hogy mettől meddig vagy cégvezető, és mikortól vagy feleség. Amikor feleség vagy, akkor nem a keménységre és a direkcióra van szükség, hanem a gyengéd nőre, hogy a párod férfi tudjon maradni melletted.

A gyerekeknek pedig anyára van szükségük, nem egy diktátorra. Ez azt jelenti, hogy igenis le kell tudnod ereszkedni hozzájuk, hogy minőségi időt tudjatok együtt tölteni. Ki merem jelenteni, hogy ez önismeret nélkül nem tud működni.

Kőkemény vezető otthon is, nőiesség nélkül

Hadd meséljem el szintén a saját példámat. Én is kőkemény női vezető voltam. Ahogy az Írd te a sorsodban! c. könyvemben is említem, az alkalmazottaim Szoknyás Hitlernek neveztek. Ezt tudtam, semmi mást.

Soha nem értettem, miért nem akar a férjem egy hálószobában aludni velem. Mindig azt mondta, hogy ő kapitány mellé nem fekszik, mert nem kapitányt vett el feleségül. Fel nem tudtam fogni, mi baja van…

Továbbá a kisfiunk a születése óta egészségügyi gondokkal küzdött. Nem evett rendesen és gyakran fulladt. Évente kétszer legalább be kellett feküdni vele a kórházba. Tudni kell, hogy mivel akkor még tudattalan cégvezető voltam, a kisfiamat négynapos korától bébiszitter nevelte.

Kórházról kórházra jártunk a problémákkal, és mindenhol azt mondták, hogy a gyereknek semmi baja nincs. Nem értettem. Ráadásul megfigyeltem, hogy amikor bent voltunk, evett rendesen és a fulladás is úgy elmúlt, mintha elvágták volna.

A tudatosságnak és az önismeretnek köszönhetően jöttem rá, hogy a fiam tudattalanul így harcolta ki, hogy együtt lehessen az édesanyjával.

Az önismeret adta meg a választ

Kilencéves volt már akkor, amikor egy önismereti programról jöttem haza. Az ajtóban várt, és mikor meglátott, csodálkozva azt kérdezte: anya, te boldog vagy? Akkor gondolkodtam el először azon, hogy te jó ég! Mit láthatott eddig belőlem ez a gyerek? Tudni kell, hogy a gyermekek nagyon őszinték. Az én fiam is az volt.

Azt mondta nekem…

Anya, te hazajártál. Bebiztosítottad nekünk a gyönyörű szobát és a szép játékokat. De soha nem voltál itt velünk. Fejben mindig a munkában voltál és mindig feszült voltál. Ez az energia volt az, amitől fájt a hasam és nem tudtam enni.

Amikor elindulsz az önismeret útján, akkor vagy képes meglátni az objektív valóságot. Addig számodra csak a szubjektív valóság létezik. Abban a pillanatban én is megláttam, megértettem. És nagyon fontos, hogy amíg a szubjektivitás rabja vagy, az üzleti életben sem tudsz igazából objektív lenni.

Ideje belenézni az önismeret tükrébe

Kérlek, hogy ülj le kényelmesen a székedbe, az irodádban. Tedd magad elé a tükröt, amit korábban bekészítettél. Nézz bele, és mondd el őszintén, hogy mindezt te hoztad létre, te építetted fel. Ugyanis sok női vezető nem tudja elismerni az eredményeit. Én sem tudtam.

Te képes vagy elismerni magadat? Tudod-e azt, hogy mindezt te hoztad létre? Tisztán látod-e, hogy ki a felelős a sikerekért? Ilyenkor sokan mindig másokat kezdenek el felsorolni, és kihagyják magukat. A női vezetők 90%-a onnan indul nálam, hogy nem látja az eredményeit. Ezt kell először őszintén megvizsgálni!

Igenis képes vagy rá! Tudd, hogy tudsz!

Ha meg tudod látni az értékeidet és az eredményeidet, akkor már lefektetted az önismeret alapjait. Ha még nem, akkor ideje elindulni az tudatosság útján.

A nőiesség vezetőként is fontos

Vajon látják a nők a saját keménységüket? Az a tapasztalat, hogy nem. És azt lehet tudni, mi vezet a nőiesség csorbulásához a női vezetők körében? Igen. Ha megnézzük a történelmet, keményen le voltak osztva a szerepek. A férfi vadászott, a nő otthont teremtett és gyermeket nevelt.

Olyan terepre tévedtünk tehát női vezetőként, aminek még nincs meg a kultúrája, a történelme. Egyetlen dolgot tudtunk tenni új szerepben lévő nőként: lemásoltuk, hogyan csinálják a férfiak. Azt gondoltuk: ahhoz, hogy oda tudjunk állni a férfi mellé, az ő taktikáját, stílusát kell elsajátítanunk.

A nőnek, mikor vezetővé válik, ott a szíve és a kreativitása – az elején. Aztán elkezd megfelelni a férfinak, elveszíti a nőiességet és megkeményedik. A férfiakról tudni kell, hogy sokkal célorientáltabbak, képesek kiiktatni a szívüket az egyenletből és bármi áron elérni, amit akarnak.

A nők úgy hiszik, csak ez az egy módja van a sikernek, ezért ezt tették magukévá. Egy idő után azonban nem egy nőies nő fog visszanézni rájuk a tükörből, hanem egy megkeményedett, férfiként viselkedő asszony.

Nőiesség elvonulás és a szembesítés

Egy hölgy cégvezető történetét hoztam el ismét. Ő egy nagyon csinos, szőke nő, akinek a beszédstílusa is lágy. Cégtulajdonos, 600 beosztottja van. Nőiesség elvonulásra jött hozzám, ahol a társai azt találták neki mondani, hogy milyen kemény…

Ezen persze megsértődött. Azt mondta, hogy ő még a szőkeséget is megengedi vezetőként, hogy lenne már kemény! Pedig tényleg az volt. Amikor valamilyen projektben kellett résztvenni az elvonuláson, azonnal elővette a direktivitást. Csak ezt ő először még nem látta.

Ezért fantasztikusan jók az elvonulások, mert óriási szembesülések vannak! Olyan emberek vannak körülötted, akik őszintén meg tudják mondani, milyennek látnak téged.

Visszatérve a hölgyre. Az elvonuláson odalépett hozzám egy magazinnal a kezébe, és lelkesen újságolta: „Nézd, Nati! Ebben a magazinban vagyok benne!”. Tudod, mi volt a magazin címe? Az, hogy Mi, férfiak. Annyira képletes volt, hogy azonnal elkezdtem nevetni. Mondtam is neki, hogy látod-látod, ezt próbáljuk mi elmagyarázni neked. 🙂

Szembesülés önmagunkkal női vezetőként

Ezeket a sorokat olvasva felmerülhetett benned egy kérdés. Ha a nők tipikusan nem látják meg a saját keménységüket, te hogyan tudnád mégis észrevenni magadon? Igazából sokkal egyszerűbben, mint hinnéd.

Önismereti tanítóként abban hiszek, hogy a körülötted lévő emberek átlaga vagy. Ők gyönyörűen mutatják neked a tükröt. Szóval csak nézd meg, milyen női vezetőkkel vagy körülvéve. Ha azt látod, hogy ők kemények, direktívek, férfiasan viselkednek…

…akkor tudd, hogy magadat látod a tükörben.

Úgy érzed, szeretnél elmélyedni az önismeretben a tudatosságban és a nőiességben? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy van rá lehetőséged? Májusban fogom megtartani a nők legkedveltebb programját, a Nyílj ki nőként négynapos elvonulást.

Megmutatom, hogyan lehet súlyos elvárások és mázsás terhek mellett igazán nőnek lenni. Hagyjuk magunk mögött a férfias keménységet, a kiégést és a hiány érzését! Ideje megtanulni, hogyan legyünk igazi nők cégvezetőként is!

Várlak szeretettel!

Tudj meg többet a Nyílj ki nőként programról a linkre kattintva: https://natimethod.hu/nyilj-ki-nokent-2/

Kapcsolódó tartalmak

A magabiztosság fejleszthető

A magabiztosság fejleszthető

A magabiztosság – a tapasztalataim szerint – sok ember életében mumus. Egyeseken kívülről is látszik, mennyire nem bíznak önmagukban, mások viszont az erő és az önbizalom látszata mögé rejtik gyengeségüket. Noha az önfejlesztés korát éljük, még mindig elengedhetetlen...

read more
Ezért uralkodik el önismeret nélkül a félelem

Ezért uralkodik el önismeret nélkül a félelem

Az emberek nem szívesen szembesülnek a félelmeikkel. Inkább elnyomják őket vagy a homokba dugják a fejüket. Ugyanakkor a félelmeket meglátni és elfogadni az önismeret, a tudatosság fontos része. Miért mondom ezt? Mitől félünk valójában? Mit tehetünk, ha a világ a feje...

read more