Meglökő nap Vicsápi Natália tudatosság mentorral

A magabiztosság fejleszthető

A magabiztosság – a tapasztalataim szerint – sok ember életében mumus. Egyeseken kívülről is látszik, mennyire nem bíznak önmagukban, mások viszont az erő és az önbizalom látszata mögé rejtik gyengeségüket. Noha az önfejlesztés korát éljük, még mindig elengedhetetlen akár többször is kihangsúlyoznom: a magabiztosság fejleszthető.

Benned is felmerült a kérdés: hogyan? Nos, ebben a bejegyzésemben ehhez adok neked némi támpontot. Ugyanis egy történetet hoztam el neked, ami egy kedves hölgyről szól. Hívjuk őt most Juditnak. Ő sem tudta, mennyire értékes, míg meg nem ismert. Érdekel, hogyan változtatta meg az életét a NatiMethod? Olvass tovább!

Alá- és fölérendeltségi viszony a házasságban

Judit a férjével együtt jött el egy programomra. Ha valaki tudatosan él, akkor látja az embereket. Így azonnal észrevettem a közöttük húzódó alá- és fölérendeltségi viszonyt.

A férj magát kihúzva járt-kelt, orrán Hugo Boss-napszemüveg. Mindenre válaszolt, amit kérdeztek tőle, mindenbe beleszólt, mindent megkérdőjelezett, tehát látszott rajta, hogy nem szenved hiányt önbizalomban.

Ellenben Judit…

Magát összehúzva ült a férje mellett egy egyszerű ruhácskában. Olyan látványt nyújtottak így ketten együtt, mint a főnök és a titkárnő – holott valójában egy párt alkottak. Judit tehetetlennek tűnt, olyan embernek, aki első szóra követi vezetője parancsait.

Érdekes jelenség voltak. Éreztem, hogy valami nem stimmel.

Juditnak semmi önbizalma nem volt

Hajtott a kíváncsiság. Meg akartam tudni, hogyan is vannak ők egymással. Hogy miért van különös érzésem velük kapcsolatban. Így beszélgetésbe elegyedtünk.

Megkérdeztem a férfit, hova valósi. Ő elmondta, hogy Romániából származik, de itt élnek Szlovákiában a feleségével.

Kiderült, hogy nem beszél szlovákul…

Akkor hogyan vállalkozol? – kérdeztem döbbenten. – Hogy lehetsz vállalkozó Szlovákiában, ha nem tudsz szlovákul?

A férfi elárulta, hogy a felesége nagyon jól beszéli a nyelvet és mindent ő fordít neki, ő intézi a vállalkozással kapcsolatos dolgokat. A férj csak kiadja a feladatokat, Judit az, aki mindent megcsinál.

Sőt, még saját nyelviskolája is van!

Rávilágítottam arra, mennyire nem bízik önmagában

Valójában Judit kezében futottak össze a szálak, több projekt is kapcsolódott hozzá, ő menedzselte az üzletet. Ennek ellenére, mégis egy alá- és fölérendeltségi viszony alakult ki a pár között – a férfi irányított, Judit teljesítette a kéréseket.

Megmutattam neki, hogy valójában nem a férj a nagy vállalkozó. Rávilágítottam arra, hogy Judit végzi a munka oroszlánrészét. És ezt akár meg is élhetné…

Juditnak szüksége volt az önfejlesztésre. Azt láttam, hogy hihetetlen képességei vannak és ő ezt még csak észre sem vette. Büszke lehetett volna magára azért, amiért ennyi fronton helytáll és még a férje cégét is vezeti.

Tessék felvállalni! – mondtam neki határozottan.

Szerettem volna, ha az önfejlesztő utazás végén Judit magabiztossága eléri azt a szintet, ahol már a kezdetektől lennie kellett volna.

Mit gondolsz, kedves Olvasó, sikerült neki?

A magabiztosság kívülről is látszik

Emlékszem, milyen ruhákban járt Judit, amikor megismerkedtünk. Visszahúzódó és tehetetlen volt. Ám az önfejlesztés és a NatiMethod hatására fokozatosan nőtt az önbizalma. Elkezdett vállalkozónőként gondolni magára.

Rájött, hogy igazam van. Arra is, hogy meg tudja élni a nőiességét a vállalkozásában.

Most már mindig gyönyörűen kiöltözve látom, piros magassarkúban, olyan magabiztos tartással, mint ami a férjének is van. Már nincs meg az alá- és fölérendeltségi viszony. Már teljes egységben, egymás mellett élik az életüket és vezetik a vállalkozásukat.

Mert elhitte és meglátta, hogy igenis értékes! Csodálatos rájuk nézni. Egyszerűen csodálatos…

Tegyél szert önbizalomra!

Vállalkozónő vagy? Netán alkalmazott, de úgy érzed, szükséged lenne némi határozottságra és magabiztosságra? Nem tudod, hogyan éld meg a nőiességedet a vállalkozásodban is?

Tudni akartad, hogyan érheted el a magabiztosságot. Én pedig megígértem, hogy feltárom előtted a megoldást. Gyere el az Ismerd meg önmagad! tanfolyamra, és tedd meg az első lépéseket önmagad felé.

Évről évre emberek százaival dolgozom együtt, és vezetem őket a tudatosság útjára. A NatiMethod azért különleges, mert azonnali eredményeket érhetsz el vele. A válaszok benned vannak, ahogy a fejlődés kulcsa is.

Kattints a linkre, és nézd meg, mikor lesz a következő Ismerd meg önmagad: https://natimethod.hu/imo2022/

Szeretettel várlak!

Nati

Kapcsolódó tartalmak

A veszteség leküzdése tudatossággal

A veszteség leküzdése tudatossággal

A veszteség leküzdése csakis tudatossággal és önismerettel lehetséges. Pontosan ez az, amit tanítok a hozzám fordulóknak. Valójában megannyi lehetőség és megoldás áll a rendelkezésünkre az életben, ám az emberek nagy része általában nem veszi észre őket. Miért? Nem...

read more
Ezért uralkodik el önismeret nélkül a félelem

Ezért uralkodik el önismeret nélkül a félelem

Az emberek nem szívesen szembesülnek a félelmeikkel. Inkább elnyomják őket vagy a homokba dugják a fejüket. Ugyanakkor a félelmeket meglátni és elfogadni az önismeret, a tudatosság fontos része. Miért mondom ezt? Mitől félünk valójában? Mit tehetünk, ha a világ a feje...

read more
Mit ér a női vezető önismeret nélkül?

Mit ér a női vezető önismeret nélkül?

Ki merem jelenteni, hogy egy női vezető önismeret nélkül félkarú óriás csupán. Miért mondom ezt? Kedves Női Vezető, ebben a blogbejegyzésben biztosan megkapod a választ erre a kérdésre. Mielőtt belevágsz az olvasásba, szeretném, ha odakészítenél magad mellé egy...

read more